Búcsú az Origótól

IMG_5030-2_resize

Ezzel a közös képpel búcsúzik a régi Origo fotórovata és szeretné megköszönni a figyelmeteket.

Nézzük balról-jobbra, amolyan bő, nem ügynökségi, hanem szubjektív képszövegként. Csupa jót fogok írni, akinek ez nem kenyere, ne olvasson tovább!

Szabó Zsolt képszekesztő, aki nélkül nem működhetett volna a blogunk és sok-sok érdekes fotótörténeti és történelmi témából nem láthattak volna alaposan megkutatott képösszeállításokat olvasóink.

Pivarnyik Balázs képszerkesztő, aki gyakornokként kezdte, és azon túl, hogy nagyon jó szemmel készíti és használja a képeket, pár hónapon belül már rendszeresen vitte a vállán az ország egyik legnagyobb lapjának képszerkesztését hétvégénként.

Nagy Attila képszerkesztő, aki megszámlálhatatlan ötlettel, és magától értedődő, órát nem néző kemény munkával soha nem hagyta leülni a rovatot.

Hajdú D. András fotóriporter, akit talán bemutatni se kell, hisz számtalan sajtófotó- és multimédia-díjat söpört be az elmúlt években. Előtte nincs akadály, a falon is átmegy, ha meg kell csinálnia egy témát. András munkáját itt követheted!

Magócsi Márton rovatvezető. Ez én volnék, és tulajdonképpen talán a legkönnyebb meló az enyém volt: egy ilyen profi műhely élén csak nem elrontani. Köszönöm mindenkinek!

Tuba Zoltán fotóriporter, akinél kitartóbb, szemfülesebb, profibb fotóriporter talán nincs is. Minden újságnak vagy sajtófotó-ügynökségnek szüksége van egy ilyen emberre. Nélküle nem ment volna, és kevesebb díjnak is örülhettünk volna. Zoli munkáját itt követheted!

Pályi Zsófia fotóriporter, aki behozta a rovatba a hangos riport műfaját, miatta lettünk az ország legjobb multimédia-műhelye. Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen képi érzékkel és érzékenységgel nyúl minden témához, nem véletlen, hogy az ő nevéhez is szinte megszámolhatatlan sajtófotó-díj fűződött az elmúlt években. Zsófi munkáját itt követheted!

Mudra László fotóriporter, akinek mintha gumiból lenne az ideje, mert akármilyen lehetetlen időpontban is telefonáltam rá, mindig be tudott sűríteni egy-egy interjút vagy riportot az amúgy meglehetősen sűrű beosztásába. És nem mellesleg a tavalyi év legjobb harmincon aluli fotóriportere. Laci munkáját itt követheted!

Gilicze Bálint képszerkesztő, aki tavaly év végén csatlakozott a csapathoz, és hihetetlen mennyiségű új energiát hozott mindenkinek. Ő az Origo tudomány rovatában, újságíróként folytatja a munkát.

A rovat korábbi tagjairól se feledkezhetünk meg. Virágvölgyi István fantasztikus alapokat rakott le rovatvezetőként, Ajpek Orsi az egyik legtermékenyebb évben vezette a rovatot, Ostyáni János nélkül tán nem is ment volna sokszor a képszerkesztés, Szabó Balázs korábbi gyakornokunk pedig az első Hégető Honorka-díjához segítette a rovatot Hajdú D. Andrással közösen, Hirling Bálint pedig a rovat tagjainak első (és reméljük nem utolsó) komoly nemzetközi elismerését húzta be a Photo District Newstól.

Az, hogy a sajtófotó-díjakon (2010, 2011, 2012, 2013) kívül egy egész termet (és díjat) kaptunk csoportos interaktív kiállításunknak a Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ nyitókiállításán persze csak úgy-ahogy jelzik kifelé, hogy milyen elképesztően jó műhelymunka folyt itt.

Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy a rovat volt a második (első?) otthonunk, a szakmai bölcsőnk. És nem szabad elfelejtenünk ezt megköszönni nektek is, az olvasóinknak, hiszen a folyamatos figyelmetek nélkül mindez nem lett volna lehetséges.

Sajnáljuk nagyon, hogy így lett vége, de ezzel jött el az a pont, hogy mindannyiunknak tovább kellett lépni. Azt, hogy hová, még persze nem mind tudjuk, de ezen a twitteren követheted, hogy mi van velünk.

Az új csapatnak pedig sok sikert kívánunk munkájukhoz!

One thought on “Búcsú az Origótól

  1. Pingback: Megszólalt a telefon, haptákban a Telekom – az Origo széthullásának története I. | atlatszo.hu

Comments are closed.